Trots op jong leiderschap, ondersteunend en betekenisvol

14 februari 2024

Voor een persoonlijk ondersteuner is geen week, zelfs geen dag gelijk. Ook Chimene Vos ervaart dit dagelijks en geniet daar met volle teugen van bij Triade Vitree. Chimene vertelt over haar ervaringen.

Hoe draag je bij aan de zorg en veranderingen in het leven van jongeren? 

"Je draagt op diverse manieren bij aan veranderingen. Door middel van gesprekken help je jongeren om helderheid te krijgen over hun doelen en wensen. Daarnaast bied je ondersteuning bij praktische zaken, zoals financiële uitdagingen. In situaties waar jongeren bijvoorbeeld met schulden te maken hebben, neem je samen met hen stappen om dit aan te pakken. Dit omvat bijvoorbeeld het gezamenlijk benaderen van schuldeisers om betalingsregelingen te bespreken en ervoor te zorgen dat ze uit de schulden komen. Tijdens dit proces analyseer je ook de oorzaken van de schulden en stel je voor om bijvoorbeeld bewindvoering aan te vragen. Deze stappen neem je samen met de jongeren om te voorkomen dat ze opnieuw in vergelijkbare situaties belanden. Zodra een jongere 18 wordt, regel je gezamenlijk alle zaken die met deze leeftijdscategorie samenhangen. Dit stelt hen in staat om in de toekomst zelfstandig met dergelijke aangelegenheden om te gaan."

Hoe ziet je week eruit? Kun je iets vertellen over je activiteiten?

"Chimene: "Elke week ziet er anders uit, afhankelijk van welke jongeren thuis zijn, geplande activiteiten, evaluaties en andere afspraken. Mijn taak is om contact te leggen met de aanwezige jongeren, hun welzijn te evalueren en te ontdekken of er specifieke behoeften zijn waarbij wij kunnen ondersteunen. Bovendien voer ik persoonlijke begeleidingsgesprekken met de jongeren, individuele gesprekken waarin we de voortgang van doelen bespreken, praktische zaken bekijken, de algemene situatie van de jongere bespreken en stappen identificeren die zij zelf willen zetten."

"Naast deze interacties ben ik belast met administratieve taken, zoals het opstellen van verslagen over evaluaties, aanpassen van doelen, en het afmelden van zieke minderjarige jongeren van school. Andere verantwoordelijkheden omvatten het uitvoeren van diverse taken, zoals boodschappen doen, het regelen van afspraken met klusmannen, contact onderhouden met de woningbouw en de schoonmaakster, en het beheren van de dagelijkse agenda.

Tijdens de dienst handel ik ook de geplande activiteiten voor die dag af, beantwoord ik inkomende e-mails op zowel mijn persoonlijke e-mail als de algemene mailbox. De dienst begint met een overdracht en het lezen van rapportages, terwijl ik aan het einde van mijn dienst mijn eigen rapportages schrijf."

Welke begeleiding krijg je bij je werk vanuit Triade Vitree?

"Ik vind het prettig dat ik altijd de mogelijkheid heb om te overleggen met collega's wanneer ik zelf vastloop. Een ander aspect dat ik prettig vind bij het starten van mijn werk bij Triade Vitree is de inwerkweek, waarin ik samenwerk met een ervaren collega. Dit biedt de gelegenheid om te observeren hoe deze collega verschillende situaties aanpakt, waardoor ik een goed beeld krijg van het werk. In situaties waarin ik vragen heb die ik niet zelf kan oplossen of waarbij ik wil overleggen met mijn collega of gedragsdeskundige, is er altijd iemand beschikbaar die ik kan bellen."

Wat heb je geleerd sinds je bij Triade Vitree werkt?

"Binnen Triade Vitree worden diverse trainingen aangeboden, zowel individueel als in teamverband, waarbij veel waardevolle kennis wordt opgedaan, zoals de Schemagerichte Benadering. Deze training verschaft inzicht in de oorsprong van gedrag en hoe hier het beste op te reageren. Daarnaast omvat het het leren van diverse protocollen, waaronder het suïcideprotocol, waarbij ik al eens samen met een collega betrokken ben geweest. Naast fysieke trainingen heb ik ook deelgenomen aan online cursussen, zoals de Medicatietraining en BVI. Ook weet ik inmiddels beter welke organisaties allemaal betrokken zijn Triade Vitree."

Waar ben je het meest trots op?

"Ik ben het meest trots op dat ik op een jonge leeftijd zulk mooi werk mag doen. Dat ik de jongeren kan ondersteunen en dat ik ze goed begrijp ondanks dat we niet veel van elkaar verschillen qua leeftijd en dat ik wat voor ze kan betekenen."

Nieuwsgierig geworden? 

Ben je benieuwd wat Triade Vitree voor jou kan betekenen? Bekijk hier onze vacatures. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!