Buren Sieradenweg bouwen aan een hechte buurt

25 juli 2023

Bij Triade Vitree op de Sieradenweg hebben de bewoners hun thuisplek gevonden. De begeleiders en de 72 bewoners voelen zich thuis op deze mooie plek. De buurt is gewend en er is inmiddels al een stevige band opgebouwd met de buren. Zo ook met de buren, Lies en Irene. Zij delen in dit verhaal enthousiast hun ervaringen over hoe ze betrokken zijn geraakt bij de locatie en hoe ze samen met Triade Vitree verschillende activiteiten organiseren.

Lies: Ik was nog voor de start van de bouw aanwezig bij een bijeenkomst over de ontwikkeling van de Sieradenweg. Ik schrok toen eerlijk gezegd van de aanwezigen op de bijeenkomst, omdat veel mensen negatief waren over de op handen zijnde veranderingen. Ze vreesden dat hun huizen minder waard zouden worden en dat het niet veilig zou zijn voor hun kinderen om buiten te spelen. 

Irene: Ja, dat klopt. Het was een uitdagende bijeenkomst, maar de organisatie had zich goed voorbereid. Ze heeft geprobeerd om met begrip te luisteren naar de angsten en zorgen van de medebuurtbewoners. Er werd een film getoond en dia's gebruikt om de visie en ideeën beter uit te leggen. 

De bouwperiode viel precies tijdens de Corona tijd. De verschillende momenten zoals het hoogste punt et cetera werd kleinschalig gevierd. Normaal zou hier de buurt ook wat meer bij betrokken worden. Helaas kon dat niet. Maar door regelmatig een nieuwsbrief te delen en de buurt te informeren, raakte men wel betrokken. Een rondje op het terrein was af en toe ook best mogelijk. Zo raakte de omgeving ook vertrouwd met de nieuwe locatie. 

Lies: Helaas verliep de opening niet helemaal zoals gepland. We lieten ons daardoor echter niet ontmoedigen en organiseerden samen met Triade Vitree een ‘burendag’. Zodat de buurt ook een kijkje kon nemen op de locatie voordat de bewoners hun intrek namen. We kregen uitleg en een rondleiding door de verschillende gebouwen. De trots en het enthousiasme was van de gezichten af te lezen van de begeleiders.

Irene: Precies, het viel ons op dat er een geweldige betrokkenheid was onder de begeleiders. Iedereen wilde graag meehelpen en bijdragen aan de binding met de buurt. Dit heeft ertoe geleid dat we in samenwerking met de dagbesteding hout een boekenkast hebben gemaakt. Zij maakten de kast, wij zorgden en zorgen voor de boeken. Natuurlijk moeten het wel boeken zijn die ook voor de doelgroep passend is. 

Lies: We zijn afgelopen jaar ook gestart met een werkgroep – ‘Buren van Triade Vitree’, waarbij we met elkaar bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Natuurlijk houden we ook rekening met wat kan met de doelgroep. 

Zo kwamen we met het idee om een kerstmarkt te organiseren. Het was een groot succes. Onze opbrengst hebben we vervolgens gedoneerd. Ook dit jaar staat er weer een burendag en een kerstmarkt op het programma – natuurlijk hopen we dan met iets meer deelnemers uit de buurt. 

Irene: Daarbij hebben we ook nog een leuke tip om de communicatie te verbeteren. We denken eraan om flyers voor de burendag in alle brievenbussen te doen en posters op te hangen. Zo weten alle buren van de activiteiten af en kan iedereen makkelijker betrokken raken.

Lies: We zijn echt niet dagelijks met Triade Vitree bezig, maar het enthousiasme maakt dat we er onbewust constant mee bezig zijn. We willen het vooral ook leuker maken voor iedereen. Het voelt als één grote familie hier op de Sieradenweg.

Irene: We zijn trots op onze Sieradenweg en zullen blijven meedenken en samenwerken om het hier nog leuker te maken voor iedereen!

Ben jij benieuwd naar meer ervaringsverhalen over (werken op) de Sieradenweg of de laatste vacatures? Ontdek ze hier.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!