Het hart van de gehandicaptenzorg

2 augustus 2023

In het hart van de gehandicaptenzorg schittert Bianca Gesman die als ambassadeur een buitengewone rol vervult. Bianca Gesman is een bron van inspiratie voor iedereen die betrokken is bij de zorgsector. Met een ongekende passie, onvermoeibare toewijding en een warm hart heeft Bianca een positieve impact op het leven van mensen met een beperking, en zet ze zich in voor een betere zorg in heel Nederland.

Ambassadeur voor gehandicaptenzorg
Bianca's pad naar ambassadeurschap begon toen ze werd geselecteerd voor een leergang opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Deze intensieve opleiding heeft haar uitgerust tot een ware expert in haar vakgebied. Tijdens dit avontuur heeft Bianca verschillende uitdagende opdrachten volbracht en leerde ze de kunst van effectieve communicatie om haar visie en missie krachtig uit te dragen.

Een essentieel onderdeel van Bianca's rol als ambassadeur is het voeren van diepgaande gesprekken met beleidsmakers in de gehandicaptenzorg. Met haar schat aan kennis over onderwerpen als zorgzwaartepakketten en ethische dilemma's heeft ze waardevolle inzichten gedeeld en een waardevolle brug geslagen tussen beleidsmakers en de praktijk. Daarnaast heeft Bianca deelgenomen aan levendige debatten, vlogtrainingen en andere leerzame activiteiten om haar rol als ambassadeur met verve te vervullen.

Meer zelfstandigheid en verbeterde kwaliteit van leven
In dit digitale tijdperk van zorginnovatie is zij een pionier in het belang van spraakgerichte rapportage en digitale hulpmiddelen. Ze beseft dat vooruitgang in de digitale wereld mensen met een beperking zelfredzamer maakt en op maat gemaakte zorg mogelijk maakt. Dit leidt tot meer zelfstandigheid en een verbeterde kwaliteit van leven voor hen die het hard nodig hebben.

Maar het pad naar ambassadeurschap was geen gemakkelijke reis voor Bianca. Ze moest een overtuigende aanmeldingsbrief schrijven en een formele selectieprocedure doorlopen, waarbij ze een belangrijke overeenkomst ondertekende met zowel het VWS als de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW). Gedurende haar opleiding liet ze geen enkele les aan zich voorbijgaan en werkte ze vastberaden naar het hoogtepunt van haar opleiding toe - een eindstuk dat gericht was op haar focusgebied: complexe zorg.

Een krachtige bijdrage
Als ambassadeur wordt Bianca regelmatig door het VWS gevraagd om deel te nemen aan bijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen, zoals een bijeenkomst Zorgintensief. Ze wordt betrokken bij het schrijven van cruciaal beleid en wordt uitgenodigd om haar gedachten te delen in belangrijke denktanks. Door haar uitgebreide netwerk van cliënten kan Bianca waardevolle ervaringen en inzichten delen, waardoor ze een krachtige bijdrage levert aan een veelbelovende toekomst voor de gehandicaptenzorg.

Bianca's rol als ambassadeur voor de gehandicaptenzorg is niet alleen een erkenning van haar toewijding en expertise. We zijn enorm trots op haar, terwijl ze onvermoeibaar werkt aan een inclusieve en liefdevolle zorgomgeving voor iedereen.

Ben jij benieuwd naar meer ervaringsverhalen over (werken op) de Sieradenweg of de laatste vacatures? Ontdek ze hier.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!