Werken met mensen met een verstandelijke beperking

Binnen de gehandicaptenzorg bieden we ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking (gehandicaptenzorg) of psychische stoornis (geestelijke gezondheidszorg). Jij helpt onze cliënten meer invloed op hun leven te krijgen en zo zelfstandig mogelijk te zijn. 

Werken in de gehandicaptenzorg

Je gaat aan de slag als begeleider op een woongroep of bij de dagbesteding. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat cliënten die zorg krijgen, die ze op dat moment nodig hebben. Jij bent een van de belangrijkste personen in het leven van onze client. 

Elke client heeft een eigen ondersteuningsplan en jij begeleidt hem/haar daarin. Dus ben jij in staat om vanuit een sensitieve benadering aan te sluiten bij de ondersteuningsbehoeften van onze cliënten? Bekijk dan de vacatures voor de verschillende locaties in Flevoland en de NOP. 

Wonen en werken

Onze activiteiten

  • Zorg thuis: ondersteuning thuis helpt (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische aandoening om in hun eigen huis te blijven wonen. De hulp varieert van het helpen bij de administratie tot leren omgaan met een beperking.
  • Begeleid wonen: met plezier wonen en je thuis voelen maar toch kunnen terugvallen op begeleiding. Samen kijken naar wat een cliënt zelf kan doen en waar hij of zij hulp bij nodig heeft.
  • Werk en dagbesteding: Het leuk hebben en soms ook iets nieuws durven doen. Talenten ontdekken en grenzen verleggen.
  • Hulp bij activiteiten: actief zijn en sociale contacten maken het leven leuker – daarom hebben we onderdelen die hier een bijdrage aan leveren: meedoen en sport/inloophuizen of ouderen initiatieven.

Invloed op je werkrooster

Je hebt zelf invloed op het werkrooster en een meerkeuzepakket aan arbeidsvoorwaarden. Ben jij op zoek naar een baan waarin je echt het verschil maakt in het leven van iemand met een verstandelijke beperking? Vind jij zelfstandig werken belangrijk en wil je daarnaast een fijn team collega’s om je heen waar je met vragen of voor feedback terecht kunt? Neem dan contact met ons op of kijk bij de vacatures voor de mogelijkheden.

Moniek Nieuwbroek vertelt over haar werk als persoonlijk ondersteuner MVG

Het gedrag van mensen met een verstandelijke beperking is soms moeilijk te begrijpen. Iemand wordt bijvoorbeeld heel onrustig of zelfs agressief. Of iemand trekt zichzelf terug in zijn kamer en wil niet meer meedoen aan activiteiten. Dit is meestal een signaal dat er iets niet klopt. Vaak kan iemand dan zelf niet vertellen waarom hij zich zo gedraagt. Wij spreken dan van moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Moniek is persoonlijk ondersteuner MVG en vertelt hierover. 


Werken met de VG-GGZ doelgroep

Een aantal collega's werken met de VG-GGZ doelgroep, een brede doelgroep. Deze cliënten hebben een verstandelijke beperking, waarbij de nadruk ligt op psychische problematiek. Bekijk het filmpje om meer te leren over methodieken en de mogelijkheden.

Ben jij een doener die energie haalt uit het werken met mensen? Zorg jij ervoor dat de cliënt zicht prettig voelt en zichzelf verder kan ontwikkelen? ...

Ben jij de gemotiveerde collega die begeleiding en zorg op maat kan bieden?

Jij wordt enthousiast van een functie waar er écht persoonlijke aandacht is voor de cliënt en jou. Toch? Dan is deze unieke combi-functie de ideale va...

Jij bent de orthopedagoog die voorop wil lopen om met aanvullende therapieën het gedrag van volwassenen, met een verstandelijke beperking, te duiden e...

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!