'Beste Maatjes' succesvol project - George en Gaby vertellen

Samen de honden uitlaten, veel praten en spelletjes doen – bewoner George en vrijwilliger Gaby kunnen het goed met elkaar vinden. Al meer dan drie jaar zijn zij Beste Maatjes.

George Hendriks woont al vier jaar op het Karveel in Lelystad. Hij voelt zich er thuis en verveelt zich nooit. Ook tijdens de coronaperiode waarin bijna niets mocht, kon hij zijn draai goed vinden. Hij is meester in spelletjes, maakt graag kleurplaten en heeft zijn eigen spoorlijn met een heuse NS-trein. Tv-kijken op zijn eigen kamer? Dat doet hij niet zoveel. Hij is graag onder de mensen.

George is gek op dieren: “Ik maak graag een wandeling in het bos hier dichtbij. Soms sta ik oog in oog met een hert. Helaas zijn ze net iets te bang om ze te kunnen aanhalen.”

Wandelen met Gaby en haar honden

Iedere vrijdag is George sowieso in het bos te vinden. Dan maakt hij een lange wandeling met vrijwilliger Gaby, haar twee sint-bernardshonden en chihuahua. Gaby: “Balou, Daja en Simbard kennen George al heel goed. Ze springen op hem af en voelen zich vertrouwd met hem. Ze luisteren naar zijn commando’s.” George vult aan: “En luisteren ze niet, dan krijgen ze natuurlijk geen hondenkoekje.”

Gezellig samen

Tijdens het wandelen praten ze veel. Gaby is benieuwd hoe het met George gaat. George is heel benieuwd hoe het met de honden is gegaan nu hij ze een week niet heeft gezien.

Het is zo gezellig samen dat ze regelmatig na de wandeling nog spelletjes doen. George: “Het liefst speel ik Triominos of Mens erger je niet.” De honden liggen dan uitgeteld om hen heen. Als het kan, komt Gaby ook wel eens extra langs om te wandelen of om bijvoorbeeld samen boodschappen te doen.

Ook vrijwilliger worden?

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van George en Gaby? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers voor verschillende locaties. We gaan graag op zoek een leuke match. Meld je nu aan.

Staat jouw ideale baan er niet tussen? 

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang leuke vacatures in je inbox