21 november 2022

Jan is vrijwilliger bij de MMM Boerderij en is in het voorjaar dagelijks te vinden in de tuinen van de boerderij. Hij geniet van het werk en de samenwerking met de meewerkers van Triade Vitree (mensen met een verstandelijke beperking). Samen met Jan worden diverse groenten geteeld.

Jan te Rietstap: ‘Ik heb een boerderij gehad in Zeewolde. Nu werk ik hier als vrijwilliger. Ik vind het leuk om te doen, het is hier mooi, rustig en tuinieren hier is hobby. Zo van het land gaat de groente vers de winkel in voor de verkoop. Daarbij is het samenwerken met de cliënten van Triade Vitree een extra stimulans.’

Yacon

Drie jaar geleden heeft Jan meegewerkt aan de introductie van Yacon in Nederland. Het is hem gelukt dit knolgewas te introduceren in Zeewolde. Yacon komt van oorsprong uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika. Deze knol heeft bijzondere eigenschappen. Hij heeft een zoetstof in zich, waarvan de suiker niet wordt opgenomen in het lichaam. De knol is caloriearm. De broedknollen lopen uit en vormen hele grote knollen in de zoiets als tussen een aardappel, een biet, een stengel, of een …..

De knollen zijn te gebruiken in salades, je kunt ze bakken of pureren. Maar je kunt er natuurlijk ook een gezonde soep of smoothie van maken. Recepten zijn verkrijgbaar in de winkel bij de boerderij.  

Ook vrijwilliger worden? Kijk dan eens bij onze vrijwilligersvacatures.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!