Marie José en Evert gaan op pad met Alex

18 oktober 2022

Marie José en Evert zijn twee enthousiaste vrijwilligers. Vanaf het moment dat ze van hun pensioen mogen genieten zetten zij zich in voor andere mensen. Voor hen maakt het niet uit wat ze doen, als het maar klikt met de persoon waar het om gaat en ze allemaal plezier hebben. 

“Het is een kleine moeite om onze medemens te helpen of een mooie dag te bezorgen. Daar genieten we zelf ook van”, zo vertellen Marie José en Evert. “We hebben het goed én we hebben de tijd om iets voor een ander te betekenen.”

Inmiddels gaan ze al jaren als vrijwilligers mee op vakantie met mensen met een beperking. Tijdens één van deze reizen hebben ze Alex(*) leren kennen en die reis hadden ze een geweldige tijd met hem. “Alex is een echte gentlemen. Zo’n verzorgde man en echt genietend van de goede dingen in het leven.”

Nog steeds contact

Het klikte zo goed dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds contact hebben. Helaas waren uitstapjes een tijdje niet mogelijk door covid, maar in die tijd hebben ze wel contact onderhouden door te bellen of een te kaartje sturen. “Dat ging niet altijd makkelijk, want het communiceren via de telefoon is soms wat lastig. Het belangrijkste is dat Alex wist dat we hem niet vergeten waren”.

Weer erop uit

Marie José en Evert zijn, nu het weer kan, alweer plannen aan het maken voor een uitje in de buitenlucht. Zo snel de buitentemperatuur weer aangenaam is, gaan ze samen op stap. Wat ze gaan doen maakt voor Alex eigenlijk niet uit. Hij steekt zijn hand op en zegt: “het komt goed!”.

Evert vertelt: Hij weet dat het een gezellige dag wordt die we meestal afsluiten door samen pannenkoeken te eten in een restaurant”. Marie José vult aan: “De klapper van de dag is het dessert: ijs, met een grote berg slagroom. Daar kan hij zo van genieten, heerlijk!”

Het vrijwilligerswerk is tweerichtingsverkeer. Marie José en Evert brengen plezier bij een ander én ze worden er zelf ook blij van. Tegelijkertijd blijven ze ook actief in de maatschappij. Een win-win situatie, waarbij voor hen een goed contact over en weer belangrijk is. Alex heeft daar wat hulp bij nodig met behulp van de begeleiding en gelukkig verloopt dat goed. “We kunnen op locatieniveau én op organisatieniveau voelen dat wij, als vrijwilligers, niet worden vergeten. Chapeau!” 

Ook vrijwilliger worden?

Van wandelmaatje tot samen zingen: bij Triade Vitree hebben we regelmatig ruimte voor vrijwilligers. Kijk gerust eens bij onze vrijwilligersvacatures voor de mogelijkheden. 

(*)Alex is een fictieve naam

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!