''Die warme glimlach - daarvoor doen we het!''

22 september 2022

Maurice en Illiana uit Harderwijk, zijn al jaren als vrijwilligers betrokken bij Klaartje. Ze zijn echt maatjes van elkaar. Omdat Klaartje niet in Harderwijk woont zien ze elkaar niet wekelijks, maar zeker wel met enige regelmaat. “Wanneer we bij haar op bezoek komen, dan stralen haar ogen en krijgen we een dikke glimlach waar je warm van wordt. Dat is het mooiste kadootje dat we maar kunnen krijgen”, zo verteld Maurice. Illiana vult aan en vertelt dat ze erg genieten van het contact en het feit dat Klaartje een groot gevoel voor humor heeft. Daarnaast is ook de relatie met de begeleiders van Klaartje erg goed.

Helaas moest het door Corona wel allemaal een beetje anders. Door de corona is het contact wel een beetje veranderd. Het is een beetje raar voor Klaartje dat we een mondkapje op moesten en niet dichtbij konden komen. “Helaas konden we niet meer samen winkelen of uit eten gaan. Klaartje is namelijk gek op Chinees en op bergen chocolade. Ook de betrokkenheid met de begeleiders en de andere bewoners was wat minder doordat we Klaartje alleen in haar eigen zit-/slaapkamer konden bezoeken”. Maurice en Illiana namen wel altijd wat lekkers mee als ze op bezoek komen en ze bouwen samen een feestje in haar eigen zit-/slaapkamer. Zo konden ze toch van elkaar genieten.

Samen op vakantie

“Onze gaafste ervaring, samen met Klaartje, was onze driedaagse vakantie in een zorghotel. Het was fantastisch om die dagen heel intensief bij haar betrokken te zijn”. Deze minivakantie was mogelijk omdat Illiana en Maurice Klaartje al zolang kennen en omdat Illiana zelf ook begeleider is in de zorg. “Als corona echt helemaal voorbij is staat ’een soortgelijke vakantie’ absoluut op het programma”.

We worden blij van het vrijwilligerswerk

Illiana kreeg het vrijwilligerswerk thuis met de paplepel ingegoten. Maurice heeft het leren kennen via Illiana. En ze doen niet alleen de ander een groot plezier, ze worden er zelf ook heel blij van. “Na ons bezoek aan Klaartje gaan we blij weer naar huis. We willen graag uitdragen dat het belangrijk is om iets kosteloos voor een ander te doen. Daarnaast leren we er zelf ook van, zoals meer geduld op brengen voor de ander”.

Ook vrijwilliger worden?

Bij Triade Vitree hebben we regelmatig ruimte voor vrijwilligers. Kijk gerust eens bij onze vrijwilligersvacatures voor de mogelijkheden. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!