Pedagogisch hulpverlener en ambulant begeleider

28 februari 2023

Naam: Karolien Jongerman, 43 jaar
Functie: pedagogisch hulpverlener en ambulant begeleider

Hallo, ik ben Karolien.

Al 19 jaar in dienst bij Triade Vitree en ik voel me nog steeds op mijn plek. Ik krijg hier veel kansen. De combinatie van twee functies maakt mijn werk uitdagend en afwisselend.

 Karolien Jongerman, 43 jaar is bijna 19 jaar in dienst bij Triade Vitree. Zij werkt als pedagogisch hulpverlener in Zwolle aan de Mozartlaan. "Ik heb het hier al heel wat jaren naar mijn zin. Op de Mozartlaan kijken we wat elk individu nodig heeft en zijn er weinig groepsregels maar meer omgangsregels en afspraken. Het groepsverband is er wel, maar niet leidend. We denken mee met de jongere en sluiten aan bij zijn of haar doelen, vragen en wensen. Helemaal mijn ding. Ik krijg veel kansen bij Triade Vitree en voel me op m’n plek. 

Wisselende problematiek

We ondersteunen en begeleiden zeven jongeren. We hebben hier te maken met wisselende problematiek: hechtingsstoornis, autisme, ADHD en LVB. De locatie, waar nodig, maakt gebruik van de diensten van een gedragskundige.

Als ik een dagdienst draai, begin ik om 11.30 uur. Eerst vindt de overdracht met een collega plaats, gevolgd door allerlei regeldingetjes, en wanneer de jongeren uit school komen, is het tijd voor afspraken en een praatje. Rond vijf uur gaan we koken, de collega slaapdienst is dan al aanwezig. Sommige jongeren koken zelf de rest eet met de groepsleiding. Rond half tien ben ik klaar. Als ik een slaapdienst draai, begin ik om 16.00 uur tot de volgende dag 12.00 uur.

Opleiding SPW

Vroeger wist ik niet zo goed wat ik wilde worden en ben op mijn 16e gaan werken in een groentezaak. Na een aantal banen verder was de conclusie dat ik hier geen voldoening uit haalde. Ik besloot op mijn 23e de opleiding SPW te volgen.  

Ik combineer mijn werk als pedagogisch hulpverlener met werk als ambulant begeleider, dat vind ik leuk en uitdagend. Ik kom in gezinnen en begeleid daar ook de ouders. Heerlijk om te ervaren dat die begeleiding uit kan monden in gedragsverandering waar iedereen plezier aan beleeft. Ik krijg er zoveel energie van!

Herinneringen ophalen

Ik krijg er heel veel energie van wanneer het ouders en kind lukt om in samenspraak tot een mooi leven te komen. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen, ben ik gelukkig. In principe vertrekken onze bewoners, wanneer ze achttien zijn. Soms naar een woonsetting, soms helemaal op zichzelf, en soms met ambulante ondersteuning. We hebben natuurlijk al heel veel jongeren zien vertrekken, een enkeling komt na verloop van tijd nog even aan wippen om herinneringen op te halen.

Ik heb drie dochters, van 15, 13 en 4 jaar. Mijn hobby’s zijn kleding maken (vooral voor de jongste), wandelen en klussen. Ik ben getrouwd met Arnold Jongerman en samen met onze kinderen wonen we in Heerde.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!