Kelsey Pörtzgen, jeugdzorgwerker

"Bij Triade Vitree voel ik me helemaal op mijn plek. Er wordt naar me geluisterd en ik heb het gevoel dat we als één team samenwerken. We bespreken elke situatie met elkaar en helpen elkaar waar nodig." Kelsey Pörtzgen is jeugdzorgwerker.Naam: Kelsey Pörtzgen, 26 jaar
Functie: Jeugdzorgwerker

Hoi, ik ben Kelsey.

Dat ik met kinderen wilde werken wist ik al heel vroeg. Bij Triade Vitree voel ik me echt gehoord en kan ik altijd bij het team terecht.  

In de toekomst zie ik mezelf nog wel verder studeren. Ook dat kan ik hier.


Jeugdzorgwerkers kunnen in hun werk verder ontwikkelen

Haar werk is uitdagend, geen dag hetzelfde. Kelsey vindt het fijn om echt iets voor een kind te betekenen en voelt zich op haar plek bij Triade Vitree. “Ik word echt gehoord en kan altijd bij mijn team terecht."

Kelsey Pörtzgen, 26 jaar, wist altijd al dat ze wilde werken in een omgeving met kinderen. “Na mijn opleiding sociaal agogisch medewerker ging ik aan de slag in de kinderopvang. Superleuk, maar de uitdaging ontbrak toch wel een beetje. Toe aan een volgende stap, besloot ik de opleiding SPH te doen. Dankzij andere studenten, die stage hadden gelopen bij Triade Vitree en dat een hele leuke plek vonden, ben ik hier terechtgekomen.”

Als flexer in de jeugdzorg

"Ik startte als flexer, ideaal om te ontdekken wat bij je past. Jeugdzorg heeft namelijk veel mogelijkheden. Als flexer maak je kennis met de organisatie doordat je op diverse afdelingen en locaties van Triade Vitree aan de slag gaat. Ik heb onder meer gewerkt bij crisisopvang en op een intensieve behandelgroep.

"Nu werk ik op een locatie voor 24-uurs opvang van jongeren. Ik voel me hier echt op mijn plaats. We werken met een groep jongeren die tijdelijk vanuit hun thuissituatie bij ons komen wonen. Zij hebben vooral rust en structuur nodig en die kunnen wij bieden.”

Dag van een jeugdzorgwerker

“Geen dag is voorspelbaar. De samenstelling van de groep wijzigt continu, waardoor de groepsdynamiek steeds verandert. Daarnaast werken we in wisseldiensten en val je steeds op een ander moment van de dag binnen.

Als de jongeren naar school zijn, dan begin je met de administratie. Dit betekent onder meer contact opnemen met de verschillende instanties, ouders of voogd. Geen kind is hetzelfde en vraagt om een andere aanpak. Het voelt zo fijn als jij iets voor ze kunt betekenen.”

Kelsey heeft de nodige casussen voorbij zien komen. Geen situatie was hetzelfde. “Bij Triade Vitree voel ik me helemaal op mijn plek. Er wordt naar me geluisterd en ik heb het gevoel dat we als één team samenwerken. We bespreken elke situatie met elkaar en helpen elkaar waar nodig. En je werkt nooit alleen op een groep – er is altijd wel een collega in de buurt.”

Verder studeren

“Ik zie mezelf nog verder studeren. Misschien richting gedragsdeskundige of orthopedagoog.

Mijn werk heeft mijn blik op jongeren veranderd. Door mijn werk en de verschillende casussen die voorbijkomen, kijk ik tegenwoordig echt anders naar gebeurtenissen. Ik probeer wat breder naar een situatie te kijken. Naast de jongere zelf speelt het hele netwerk van een jongere een rol bij zijn ontwikkeling. Had ik vroeger meteen een oordeel klaar, dat is door mijn werk als jeugdzorgwerker echt veranderd.”


Staat jouw ideale baan er niet tussen? 

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang leuke vacatures in je inbox