"Bij Triade Vitree blijf ik stappen maken in mijn ontwikkeling"

Het werk van persoonlijk ondersteuner Nancy Donkers

Ik werk als persoonlijk ondersteuner bij de horecalocaties van Triade. Mijn dag begint altijd met het maken van de planning voor de dag. Dit is belangrijk voor de medewerkers (cliënten) zodat ze weten op welke werkplek ze die dag werken. Doordat we het afwisselen krijgen ze in elke rol steeds meer ervaring. En voor de eerste medewerkers binnenwandelen, heb ik de werkoverdracht van de vorige dag doorgelezen. Op die manier ben ik precies op de hoogte van de dingen die er spelen.

Alles zelf doen en ontdekken

De dag start om 09.00 uur. Als de taken verdeeld zijn, gaat iedereen aan de slag. Sommigen hebben daarbij wat hulp nodig. De locatie moet grondig worden schoongemaakt en op orde worden gebracht. Mijn taak is vooral het ondersteunen en delegeren van de taken. Eigenlijk zorg ik ervoor dat alles goed verloopt, laat de medewerkers (cliënten) zoveel mogelijk alles zelf doen of ontdekken. Ik spring pas in als ze of hulp vragen of als ik zie dat het echt niet goed gaat.

Cliënten blijven leren

Naast het werken op de vloer, ben ik werkzaam achter de schermen. Ik maak plannen voor onze medewerkers(cliënten). We bespreken met elkaar wat ze graag willen leren bij ons en dat verwerk ik in een plan. Zo hebben ze altijd een doel om aan te werken en leren ze nog heel veel bij. Het doel is dat ze zo zelfstandig mogelijk het werk kunnen doen. Uiteraard heb ik ook contact met ouders/verzorgers om zo goed mogelijk zorg te kunnen leveren.

De lolbroek aan

Mijn werk is een feest, iedere dag is weer een nieuwe dag en ben ik benieuwd wat de medewerkers (cliënten) meebrengen. Ze brengen zoveel verhalen mee en hebben ook regelmatig de lolbroek aan….en houden je dan lekker voor de gek. Het is leuk om de medewerkers zichzelf te laten zijn, maar ze wel af en toe wat te ondersteunen in de keuzes die ze maken.

Mezelf ontwikkelen

Naast het feit dat ik heel gelukkig word van het werken met onze cliënten, krijg ik ook heel veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Niet alleen onze cliënten zijn in ontwikkeling, ook ik blijf stappen maken.

Naast het werk met onze cliënten kan ik ook echt genieten van de dagelijkse wandelingen, het stoeien met de hond en hardlopen. Helaas betekende Corona ook dat de jaarlijkse zorgmarathon niet doorging. Een evenement waarin we met een grote groep collega’s een mooie prestatie neerzetten door een marathon met elkaar te lopen.

Staat jouw ideale baan er niet tussen? 

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang leuke vacatures in je inbox