"Onze cliënten willen altijd echt alles weten"

Het werk van kok Niels van Andel op een horecalocatie

Ik werk als kok bij het Eksternest. Ik bedenk de gerechten, zet de menu’s op papier en zorg ervoor dat de juiste producten aanwezig zijn. Ik kook niet alleen, ik krijg hulp van de medewerkers met een verstandelijke beperking. Samen met hen bereid ik de bestelde gerechten.

Bruiloften en catering

Geen dag is hetzelfde. Soms hebben we wel vijf bestellingen voor een high tea op een dag, dat is even aanpoten. Maar er zijn ook regelmatig bruiloften of er moet gecaterd worden. Gedurende de afgelopen maanden toen het restaurant gesloten was, hebben we ons heel nuttig kunnen maken door de verschillende woonlocaties van Triade regelmatig van maaltijden te voorzien.

Geweldig om ze wat te kunnen leren

Onze cliënten willen altijd echt alles weten. Het is geweldig als ik ze kan leren hoe ze het anders kunnen doen of bijvoorbeeld hoe ze producten langer vers kunnen houden. Ik probeer ze ook altijd veel uit te leggen over de verschillende producten die we gebruiken. Wat kun je er nog meer mee doen dan het gerecht dat we op dat moment maken. Ik hoop op die manier een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling en zelfstandigheid.

Deze afwisseling heb ik nodig

Ik krijg veel energie van mijn werk – elke dag is zo anders. Die variatie en afwisseling heb ik nodig naast de ruimte om mijn eigen werk in te vullen. Mijn dag begint steevast met het drinken van een glas citroenwater. Dat geeft me energie voor de hele dag.

Staat jouw ideale baan er niet tussen? 

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang leuke vacatures in je inbox