"We hebben goede mensen om ons heen die allemaal hun steentje bijdragen"

Het werk van gezinshuisouder Roy

"Ik ben in loondienst van Vitree. Samen met mijn vrouw Karen die buitenshuis werkt als verloskundige, draagt ik in het gezinshuis de dagelijkse zorg voor drie jongeren. Voor deze jongeren is dit gezinshuis hun thuis. Hier mogen ze opgroeien tot zij op eigen benen kunnen staan en uitvliegen.

Naast Karen, die als 'vrijwilliger' veel betekent in het dagelijks leven van de jongeren, werk ik nauw samen met zijn moeder Judith die als parttime gezinshuisouder ook in loondienst is bij Vitree. Voor de jongeren in het gezinshuis horen mijn ouders en andere familieleden er op een heel natuurlijke manier allemaal bij. Soms vangt mijn moeder een tijdje een van de jongeren waarmee het even niet zo lekker gaat, op bij haar thuis.

Stabiliteit bieden

Hoogtepunten in het jaar zijn tripjes en reizen die samen worden gemaakt. Soms maakt mijn moeder een stedentripje met een van de jongeren of gaan ze juist met de hele familie op ski-vakantie. Als ik met een van de jongens een weekje op wintersport of bijvoorbeeld naar New York gaat, is mijn moeder in huis en draait alles voor de jongeren gewoon door zoals ze het gewend zijn. Die stabiliteit is heel erg fijn voor iedereen! 

Ik kan wel zeggen dat ik ondernemersbloed heb, en ik houd me flink bezig met netwerken. Als professional heb ik natuurlijk een centrale rol in het geheel, maar het draait zoals het draait omdat we goede mensen om ons heen hebben die allemaal een steentje bijdragen.

Ik vind het belangrijk om in goede conditie te zijn, fit en gezond. Daarom start ik de dag altijd met sporten en ben ik pas vanaf 11.00 uur bereikbaar voor overleg. Je moet je eigen grenzen kennen maar ook je eigen weg gaan dat geldt voor mezelf en dat is ook wat ik de kinderen  wil meegeven in het leven." 

Gezinshuisouder worden

Heb jij net als Roy en Judith ondernemersbloed en wil jij als professionele opvoeder van betekenis zijn voor kinderen en jongeren? Dan is gezinshuisouder worden misschien iets voor jou! Kijk op www.vitree.nl/gezinshuis naar de mogelijkheden of stuur een e-mail naar gezinshuizen@triadevitree.nl.