Inloophuis de Boei is op zoek naar vrijwilligers

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is het leggen van contact met andere mensen belangrijk. Hoewel ze vrij zelfstandig deelnemen aan de maatschappij, is het soms lastig voor hen om andere mensen te ontmoeten. Bij Triade Vitree bieden we deze groep de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij het inloophuis de Boei. Om deze ontmoetingen mogelijk maken kunnen we niet zonder de inzet van vrijwilligers. Samen koken, spelletjes doen of gewoon een goed gesprek. Kunnen we ook op jouw rekenen?

Wekelijkse uitje voor cliënten dreigt te verdwijnen door tekort aan vrijwilligers

De Boei kan wekelijks de deuren openen dankzij een team van trouwe vrijwilligers. Om deze ontmoetingen in de toekomst blijvend mogelijk te maken is de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk, want door een tekort aan vrijwilligers dreigt het wekelijkse uitje voor deze groep te verdwijnen.

Aan het werk als vrijwilliger 

Wekelijks is ‘inloophuis de Boei’ geopend op de vrijdag- en zaterdagavond vanaf 17.00 uur. Onze vrijwilligers zorgen elke keer weer voor de ontspannen sfeer en een smakelijke maaltijd. Vrijwilligers zoals Anneke en Tanny. ‘Het is geweldig om te doen, want we krijgen er zoveel gezelligheid en blijdschap voor terug’. Het is genieten met een hoofdletter G en altijd supergezellig! We koken meestal voor zo’n 10 mensen. Daarom zijn we altijd met 2 vrijwilligers per avond. We zijn nu op zoeken naar enthousiastelingen die, net als wij, vrijwilliger willen worden bij de Boei! Of dat nu 2 x per week is, of 1 keer per maand, dat maakt niet uit. Je wordt ingedeeld naar de tijd die jij beschikbaar hebt’.

Voor wie doe je het? 

De bezoekers van de inloop komen er graag. Het is voor hen een tweede thuis en ieder geniet op zijn eigen manier. Zo maakt Jan een puzzeltje, Roald geniet in stilte van alle gezelligheid en Herman en Lucia drinken samen een kopje koffie. ‘Voor ons is het echt een fijne plek’ vertelt Boudewijn, een trouwe bezoeker vanaf het eerste uur. ‘Gezelligheid staat voorop, we ontmoeten anderen mensen en eten met elkaar. Veel beter dan in je eentje thuis zitten’. Alberdina komt er ook even bij zitten. ‘We praten over van alles. Over de leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. We kunnen ons verhaal kwijt en de vrijwilligers hebben aandacht voor ons’. Alexander beaamt dat. ‘En wat denk je van het eten? Echt supergoed hier! Ik ben hier onder de mensen en we maken hier ook afspraken om op een ander tijdstip samen wat leuks te gaan doen’. Alexander staat op om de vrijwilligers te helpen met het dekken van de tafel. ‘De meesten van ons komen hier al jaren’, vertelt Boudewijn verder, ‘ik ken iedereen en vind hier mijn lotgenoten. De Boei betekent een hoop voor mij en ik hoop daarom dat we nieuwe vrijwilligers vinden. Want anders kan het niet open blijven’.

Aanmelden als vrijwilliger voor het inloophuis de Boei?

Wil jij als vrijwilliger aan de slag, maar heb je beperkt tijd? Alles is bespreekbaar. Je bent van harte welkom om langs te komen, om de sfeer te proeven en om een keer mee te eten. Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben, maar het is wel handig als je het leuk vindt om te koken. 

Mail naar vrijwilligers@triadevitree.nl
Bellen of appen kan ook: 06 5161350  - ter attentie van Lyda van der Wal